torsdag 8. mars 2012

Frukt, eple, banan!

Hver dag spiser vi frukt, og denne frukten må jo selvsagt kappes og deles opp. Dette er noe barna elsker å gjøre. 3 barn inne på kjøkkenet med hver sin kniv og fjøl, og mange ulike frukter som skal deles opp.

De ulike fruktene har hver sin utfordring, pærene er litt harde og kan være vanskelig å skjære igjennom. Bananen er myk og kan være vanskelig å få delt opp uten å knuse den helt.

 Gjennom å få bruke kniv og skjære opp frukt til stadighet, blir de lettere og lettere for hver gang. De lærer seg knivteknikk, i å hvordan holde kniven og hvordan de bruker den. Mestringsfølelsen er stor når kniven skjærer igjennom pæren uten hjelp for første gang.
 Det er ikke bare frukter som finner veien opp på fruktfatet vår, brokkoli er også en ettertraktet grønnsak som barna liker å spise til frukten. Her må vi bruke hendene til å knekke de i små biter.
Vi opplever gjennom å involvere barna i alt vi gjør i hverdagen av praktiske gjøremål og aktiviteter, at de opplever glede, mestring, gode relasjoner og magiske stunder sammen med andre barn og voksne  som er med på å forsterke de relasjonene som oppstår i hverdagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar