torsdag 16. februar 2012

På sporet av....

Onsdag den 15 var det tur til toppen, 5/6 åringene var på trimmen, dermed gikk alle vi andre på tur. Været var fantastisk i det vi gikk ut porten med 18 barn og 5 voksne. I det vi svingte forbi Solhøid hadde mange allerede funnet noen å holde i henda, godt med gode venner å snakke med når vi går på tur. Det å undres sammen om opplevelser vi møter på er viktig på turene våre, det å stoppe, undre og reflektere sammen, skaper nysgjerrighet og felles opplevelser som gjør turene til mer enn å bare gå på tur.



I snøen oppdager vi fort menneskespor, men også dyrespor.
Jeg tror det er hund sier en jente på 4år
Jeg tror det er katt sier en jente på 3 år
Sammen sitter de lenge og undersøker sporene

 
Etter at vi kommer ut på åkrene ser vi noe helt fantastisk, vi ser hele 7 rådyr som står sammen på åkern rett foran oss. Dere ser bildet over (litt vanskelig å se, men dere får tro oss).
Vi snek oss sakte men sikkert framover, men rådyrene gikk lenger og lenger bort. Vi så sporene i snøen at de hadde gått her og. Jeg har sett sånn før sa en jente på 5år


Inne i skogen fant vi enda flere spor som vi valgte å følge, vi gikk etter fotsporene, det var ikke lett vi må se nøye på bakken for å kunne orientere oss og finne riktige spor.
til slutt det stoppet, for å finne veien tilbake gikk vi bare etter våre egne fotspor.


En av jentene fant et ekte trollegg,
oppe i der har det vært en babytroll sier en jente på 4 år

Vi grillet pølser og drakk kakao, før det var tid for mer aking, og leting i skogen etter forskjellige spor. ReiseFot kom også en tur i skogen for å se hvordan vi hadde det. Det var et kjærkomment syn for mange.

Noen av jentene lurte på om ikke ReiseFot frøs
Han har jo tjukk pels sa en av jentene som holdt ReiseFot

Naturen gir rom for et mangfold av opplevelser og aktiviteter til alle årstider og i all slags vær. Fagområdet skal bidra til at barn blir kjent med og får forståelse for planter og dyr, landskap, årstider og vær.
Hentet fra rammeplan om natur, miljø og teknikk

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar