mandag 23. januar 2012

Preposisjonsfortelling; Hvor er tingene mine?

Gjennom bruk av powerpoint presenterte Petter i dag sin egenkomponerte preposisjonsfortelling om gutten med mange navn som var hjemme alene i huset og måtte lage mat helt alene for første gang! Men det som var litt spesielt var at både mat og redskap begynte å leve og beveget seg over, under, oppe på, inni, ved siden av og rundt omkring på kjøkkenet.
 Larvebarna måtte hjelpe gutten å finne de ulike tingene på bildet ved å forklare hvor de befant seg på kjøkkenet. Siden fortellingen ble vist på prosjektor var det ikke akkurat så lett å peke, så barna forklarte hele tiden hvor tingene var.




Disse fortellingene mener vi gir et godt grunnlag for utvikling av begreper og begrepsforståelse, både med tanke på språk og romforståelse. Samt ved å visualisere med powerpointfortellinger tenker vi at dette blir mer tydelig for barna.

"Det er mange ord som kan beskrive plassering og lokalisering. Forståelse av disse ordene er også en del av rombegrepet." " De voksnes vektlegging av plasseringsord og presisjonsnivået på dette er sentralt i forhold til barnas ordsetting. I barnehagen har vi mange muligheter til å bruke plasseringsord i ulike sammenhenger, og det å knytte sammen praktisk utføring med ordene gir god støtte..." Temahefte om antall, rom og form i barnehagen.



larva

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar