torsdag 12. januar 2012

Nytt år...

Hei kjære foreldre og øvrige lesere! Vi må nesten få begynne å ønske dere alle godt nytt år, når vi nå snart allerede er to uker inn i det nye året!
Vi har hatt en liten bloggpause, men starter nå friskt opp igjen fra i dag! Vi håper dere ønsker å lese blogginnleggene, da dette kan i hvertfall gi et lite bilde av hverdagen vår fra dag til dag og uke til uke!

Etter jul og nyttår hadde vi som dere vet to plandager, givende sådan. Den første dagen var viet til to av våre satsningsområder, nemlig mangfold og IKT. Her hadde vi mange gode refleksjoner sammen rundt dette med mangfold og hva som ligger i det og hva det betyr for hver enkelt og oss som barnehage. Vi har allerede begynt vårt arbeid med dette prosjektet, da i første omgang med Reise Fot, den reisende musa vi hadde besøk av tidligere i desember. Vi ser ingen grunn til at vi kan ha litt tverrfaglighet her med både etikk, filosofi, religion og kultur og IKT, kommunikasjon, språk og tekst. Christine på Larva er med i dette prosjektet som er i samarbeid med Høgskolen i Østfold og Fredrikstad Kommune.

I IKT delen hadde Petter og Anders et kort innlegg om hvordan vi har jobbet med IKT på Larva, samt noen tips og tanker rundt bruk av IKT og hvorfor. Dagen ble avsluttet med praktisk bruk av IKT, på ulike workshops.
Dag nummer to gikk til avdelingene og vi har nå fått i stand et ganske respektabelt ReMida rom i kjelleren, klar til bruk. Kjelleren er langt i fra full, så vi tar gjerne i mot gjenbruksmateriell fra dere eller bedrifter, i form av papir/papp, plastikk, metall, stoff osv. Ta kontakt med oss.

Vi har lagt noen små strukturelle planer for veien videre fram mot sommeren, og har da valgt å dele inn i grupper der innholdet tilrettelegges for av barn og voksne. Vi har som dere kanskje også har fått med dere faste turdager for de ulike gruppene.

Grunnet vår satsning på IKT på Larva, har vi bestemt oss for å lage vårt eget mediarom( i det lille rommet til venstre for scenen). Her vil vi ha grupper med barn der vi arbeider med IKT, i form av animasjon, tegning, spill og databehandling, lyd osv. samt at det er rom for analoge aktiviteter også i form av bøker, brettspill og lignende. Vi har kjøpt inn en del nytt utstyr til dette rommet, blant annet en iPad som jeg er sikker på at dere har fått med dere.
Nå i første omgang er iPaden tilgjengelig ute på avdelingen for utforskning, men vil etterhvert også bli brukt som læring og undring på mediarommet vårt. Vi forsøker nå å se hvilke apps som fenger barna og hvilke som fungerer bra i en større gruppe barn. Vi har med denne satsningen forsøkt, etter ønske fra høgskolen i Østfold, å skape et samarbeid på tvers av institusjoner og andre barnehager. Dette kan bli spennende!

Vi er i tillegg med, som en av to barnehager i Norge, på et Outdoor Science prosjekt, der vi etterhvert skal knytte kontakter på tvers av barnehager i hele Europa, når det kommer til bruk av natur og friluft, matematikk og lek. To representanter fra Gråtass reiser snart til Gøteborg for å delta på en konferanse der de skal presentere oss som barnehage og hvordan vi tenker rundt dette prosjektet. Stian på Larva er også med i dette prosjektet.

Som dere leser, har vi planer på gang også i år, selvsagt med rom for medvirkning! Spontaniteten får fortsatt råde her på Larva....


larva

1 kommentar:

  1. Det er veldig vanskelig å lese det som står her. Skriften er meget utydelig og liten..
    Men ellers er det moro og følge med på hva som skjer i barnehage hverdagen :)

    SvarSlett