fredag 18. november 2011

Direkte fra skauen i Skjærviken

Akkurat i skrivende øyeblikk sitter vi rundt bålet, på granbar mens vi venter på Stians berømte pastasuppe.Vi har fra før lagt ut spor med å gi pinner menneskelige egenskaper. Nå har pinnene fått liv rundt bålet her..i form av eventyr om bukkene bruse og generell samtale. Det er utfordrende underlag og terreng her, med masse pinner og hogst.. En av guttene mente det det var roboter som hadde hogget her! Vi hadde melodi grand prix junior på en stor trestubbe.. Her lekte noen av barna med noen kjente barnesanger som de virkelig gjorde til sine egne. Stor applaus.

Gutt 3 år:"Det er roboter som har kappet ned trea kanskje?"


Stian lagde bålplassen, hugget ved og vi lagde en trefoting av alle pinnene som lå rundt oss.



Hytta vi lagde sist gang sto fortsatt...Gutt 3 år: "Der er huset, bli med inn. Det er mørkt."

Jente 3 år: " Det er huset til sommerfuglene og et ekorn. Det er huset dømmes, de små sommerfuglene går inn i det lille hullet der." 
Jente 3 år:"Ekornene har kommet ut av hullene på konglene, derfor har konglene blitt sånn, det blir pinner av de!"
Jente 3 år: " Se vi fant Øysteinsopper" Gutt 3 år: " Det er sukker jo" Jente 3 år: " Det er fordi de har vokst opp" Jente 3 år: " Vi må ikke klemme på dem, det kan være dyr inni"" Jeg fant to sopper som er liten"
Vi leker med pinnene våre. Den store Trollpinnen, Bark, Pappapinnen, Babikra.. De hjelper hverandre når de setter seg fast i leira og når de skulle høyt opp. Den store trollpinnen var litt streng og sa at alle de andre pinnene måtte synge bro bro brille for å komme videre opp til bålet og først telle til 7. På veien fant vi en hel konglefamilie også.

Hullet gikk tvers gjennom og de kunne kjenne på fingrene til hverandre.







 larva

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar