mandag 22. oktober 2012

Reisefot har kommet i annledning FN dagen!!!!

Reisefot har besøkt oss igjen i annledning FN uka som vi tjuvstartet forrige uke, og jammen sto ikke Reisefot utenfor vinduet vårt med kofferten sin full av opplevelser fra Kenya som han hadde vært og besøkt denne gangen. I kofferten sin hadde han med en film til oss som han skulle vise. I filmen var det bilder fra hovedstaden Nairobi, safarien han var på hvor han traff masse dyr, han traff noen mennesker som kaller seg masaier og de liker å spille trommer og danse. I tillegg ble han venner med noen barn og fikk være med inn i huset i landsbyen deres, og sist men ikke minst klatrer Reisefot opp et stort fjell som heter Mount Kenya. Under ser dere noen bilder rundt filmvisningen fra Reisefot sine eventyr i Kenya.
 Reisefot har blitt en kjent og kjær venn i barnehagen vår, gjennom mangfold prosjektet som vi jobbet med ble vi kjent med Reisefot. Vi vil fortsette å få besøk av han grunnet å sette søkelyset på de kulturelle mangfoldet som finnes i verden, Norge og ikke minst i vår barnehage.Rammeplanen setter fokus på viktigheten av barnehagen som kulturarena:
Barnehagen har en viktig rolle som arena for utvikling av kulturell identitet. Vekselspill mellom formidling og barns egen aktivitet skal være en del av barnehagen særpreg. Barnehagen må være åpen for impulser fra den lokale, regionale,nasjonale og globale verden
 
 
 Verdenskartet vårt har fått en sentral plass på avdelingen, og det ikke uten grunn. Der hvor whiteboard tavlen vår før sto, har vi nå plassert kartet. Her opplever vi at det til stadighet er grupper med barn som undrer og reflekterer over de ulike landene og dyrene som finnes i verden. Det er veldig populært å diskutere land man har vært på ferie i. Syden er et land som stadig kommer tilbake,
Petter: Å ja Syden, har du vært i Spania?
Gutt 4 år: Nei Petter, jeg har vært i syden.
Så der fikk jeg svar på tiltale.
 Øisteins blyant er en populær mann i barnehagen, gjennom å vise Øisteins blyant på storskjerm har vi kunnet etterligne måten han tegner afrikanske dyr på. Det har vært utrolig flott å se hvor detaljerte og nøye barna er når de tegner etter Øistein. Under ser du noen av barna tegner et afrikansk neshorn, flott ikke sant?

 
Litt maling hører hverdagen til på Fagen, og med Reisefot sin reise til Kenya friskt i minne og med afrikansk trommemusikk i bakgrunnen var inspirasjonen stor når barna utfoldet seg på maleark. Blomster, Reisefot og afrikanske dyr var noen av motivene som ble malt. Så det er bare å glede seg til FN dagen i morgen hvor de ulike motivene skal selges bort til et veledig formål. Årets innsamling av penger går nemlig til organisasjonen Berur Street Care International som jobber i Kenya med bosted for barn og unge i Kenya. Sjekk ut hjemmesida berur.com.

 Vårt prosjekt med vann går sin gang, og vi fortsetter å undre, reflektere og utvikle leken med vann. Hva skjer hvis vi gjør sånn, hva hender hvis heller det oppe i det osv. Vi som voksne er tilstede og reflekterer og undrer sammen barna, for oss er det viktig at barna får utvikle og forske selv, uten at vi som voksne skal bestemme og gi de svarene hele tiden, ved å få prøve selv får de muligheten å reflektere og undre seg sammen med andre og er dermed med på å skape læringen sammen med andre barn og voksne. Vi ønsker å skape et lærende miljø for utforskin, undring og reflektering.
 Her har vi farget vann ved å helle opp i vannmaling dråper slik at vannet blir farget, når vi blandet forskjellige farger endret vannet seg og. Vi transporterte vann fra forskjellige farger opp i andre bøtter for å kunne se hva slags farger vi fikk.Vi prøvde deretter med olje og såpe for å se hvordan dette påvirket vannet, oljen lagde små sirkler i vannet, mens såpa lagde flotte såpebobler i vannet. Når vi brukte sugerør i vannet og blåste skapte vi såpebobler.


 Husk FN dagen i morgen 23 oktober, hvor dere foreldre er invitert fra kl.14.30 for å nyte god mat og få litt innblikk i hva vi har jobbet med i annledning FN dagen. Håper dere har muligheten til å komme:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar