onsdag 7. november 2012

Kjærester?

I går, som alle andre dager, var det ulike samtaler og undringer rundt diverse tema.
Fem av de største barna har samlet seg rundt bordet på spiserommet og de snakker om kjærlighet og kjærester og hva de gjør når de er kjærester. Jeg ble selvsagt nysgjerrig og stilte noen spørsmål rundt det noe flaue, men vel så aktuelle temaet for denne gruppa av barn. Så her får dere et lite innblikk i hva kjærester er og kan gjøre.



De gir hverandre klemmer.

De sier de er glad i hverandre.

De lager mat til hverandre og går på restaurant sammen.

De kysser med hverandre. Ja og de kliner også. Hva er å kline da? Det er å gjøre sånn greier på munnen. Ja nesten samme som å kysse.

De susser på munn. Ja og på kinnet. Ja og på øret, øyet, ryggen, hodet, halsen, foten. De kysser på puppene å..( De ler høyt) Hvorfor gjør de det da? Fordi de er gærne.

De kler av seg nakne sammen og viser fram puppene. De viser puppene og rumpa. (De ler igjen)
De tar tiss mot tiss.

De susser på rumpa å.

De holder hverandre i henda.

Hva gjør dere hvis dere har kjæreste da? Det er det visst INGEN som har akkurat nå. Vi kan leke sammen, fordi vi er venner.

Kjærester er også venner!

Dette er litt for å illustrere hva barna er opptatt av og hvordan de oppfatter det å være kjærester og hva det kan innebære å være voksne kjærester. Som dere kan lese er det ulik grad av kunnskap på området. Det er viktig for oss å ta barnas ytringer og undringer på alvor, så derfor er også dette temaet noe vi lar barna undre over og stille seg spørsmål rundt uten at vi nødvendigvis tilfører noe ny kunnskap.

Det kan jo være spennende å snakke med barna deres om hva kjærester er når de kommer hjem?



Ha en fin dag i kjærlighetens navn!



larva

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar