onsdag 18. april 2012

Hverdagsøyeblikk!!

Ute i sandkassen skjer det mye kreativt, i dag utviklet en vanlig sandkake seg til et pinnsvin. Ved hjelp av kvister ble det mange pigger på ryggen til pinnsvinet. Det startet med 1 barn og 1 voksen, og det utviklet seg fort til at vi var 4 barn, som sammen satt på pigger på pinnsvinet. Resultatet ser dere under. 



"jeg hadde den" "nei jeg hadde den" slik starter ofte konflikter i barnehagen. Ønsket og begjæret om å ha de ulike lekene som finnes blir ofte stort og konflikten oppstår med andre barn som har det akkurat samme begjæret. Vi som voksne har en viktig oppgave i å la barna få øve på å løse konflikter, og veilede de for å kunne skape en god løsning for begge parter.
I denne situasjonen ble løsningen å dele på den og feie sammen. "vi gjør det sammen" sa de samstemte til meg. De feiet sammen, og tok noen hvilepauser sammen. Vi ønsker at barna skal ta del i fellesskap med andre barn, leke sammen og skape meningsfulle stunder.
Denne leken oppsto på grunn av en utfordring fra en voksen som stilte spørsmålet " kan dere bruke den sammen?" Tilstedeværelse er viktig for at vi voksne kan legge til rette for at barn lærer seg konfliktsløsning. Det å stille barna spørsmål som gjør at de må reflektere rundt situasjonen er med på skape empati, selvinnsikt, gode holdninger og verdier om andre mennesker.
Resultatet ser dere her en meningsfylt lek for de to.
"blåbærpai"

Kakebaking, her ser dere kirsebærpai, blåbærpai og sjokoladepai.

larva

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar