fredag 20. april 2012

Gymsalen!

For tredje gang denne uken tok vi hjula fått og dro på tur med Gråtassbussen. Destinasjonen i dag var Skjærviken og gymsalen!
Her fikk barna som vanlig utfolde seg kroppslig og motorisk, samt bruke sin kreativitet og fantasi med gymsalens innhold. Og alt skjer i ganske så høyt tempo, og hyppige skifter! I det ene øyeblikket spilles det innebandy før det går over til hinderløypelaging eller klatring i ribbevegg.  Mange av barna rekker altså over mye på relativt kort tid!

"Se på meg nå!" hører vi til stadighet. Det å få en positiv bekreftelse på noe barna gjør eller kan, opplever vi at øker både selvfølelse og mestringsglede!
Vi ser også viktigheten av en aktiv og tilstedeværende voksen, slik at vi kan støtte, tilrettelegge og veilede underveis. Selvsagt også for å delta i lek og aktivitet!

 Her spiller to jenter og en gutt innebandykamp. Som i alle andre deler av hverdagen anser vi det som viktig
at man deler noe med andre, slik at relasjoner kan skapes eller holdes vedlike. Vi vil ha frem følelsen av fellesskap.


 Petter er tilstedeværende og leken går rett og slett ut på nå å dekke han til med alle midler. Det meste av utstyr i salen samles i fellesskap rundt og oppe på han, til slutt har vi sammen klart å dekke han og to barn til slik at bare noen armer og bein stikker ut.
 Et barn henter turnmattene og plutselig kommer 3 andre medturnere til. Turningen varer en kort periode før turnmattene brukes til noe annet, eller noe annet interessant dukker opp.

Barn er kroppslig aktive og de uttrykker seg mye gjennom kroppen. Gjennom kroppslig aktivitet lærer barn verden og seg selv å kjenne. Ved sanseinntrykk og bevegelse skaffer barn seg erfaringer, ferdigheter og kunnskaper på mange områder. Barns kontakt med andre barn starter ofte med kroppslige signaler og aktiviteter. (Rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver - Kropp, bevegelse og helse.)

god helg hilsen Larva

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar