torsdag 1. desember 2011

Første desember og julekalender!

Det er første desember og det lå noe merkelig i lufta på avdelingen i dag. Spenning, glede, forventning? Det er jo ikke så rart når vi voksne går rundt og gjør "hemmelige" ting hele tiden. Det har blitt mer julete på avdelingen og barna har begynt å snakke om en nisse som går utenfor vinduene og titter inn her når det blir mørkt....Da må det jo være noe de har sett, for det er ikke noe vi voksne har fortalt... Vi får se om vi kan konfrontere den nissen etterhvert med hans eller hennes nysgjerrighet!

Vi har delt gruppa i to når vi har adventssamlingene våre, rett og slett ut fra alder, med omtrentlig samme innhold. På scenen befinner fire og femåringene seg, og på spiserommet samles to og treåringene til stemningsfull samling med sanger, lystenning, kalendertrekking og generell samtale med barna om jul og alt som hører med. På kalenderen til de største vil det etterhvert henge ulike symboler på hva vi vil gjøre i løpet av dagen, julepynt osv. Vi har fokus på mangfold og det blir naturlig for oss å ta for oss ulike kulturer og bakgrunner, snakke om jul og at alle ikke feirer jul. Hvilke tradisjoner har vi i Norge og hvilke tradisjoner finnes hos barna og deres familier?






Vi vil etterhvert få en koffert med en eller flere reisende figurer som forteller litt om hva de har opplevd på sin(e) reiser og stiller noen spørsmål til undring. Dette ønsker vi å dokumentere og dele med barna og dere etterhvert. Vi har fokus på fellesskap og verdier(Det er ikke alltid så lett å forstå at bare en skal få pepperkake hver dag for eksempel) samt å dele og sette oss inn i andres situasjon med tanke på både fattigdom og ulikheter. Mye er bestemt på forhånd som dere skjønner, men det er alltid rom for spontanitet.... Hva vil julen 2011 bringe? 

Under finner dere en digital julekalender som også de største barna har i sin samling. Det vil komme en ny hver dag fram til jul.




larva

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar