torsdag 15. desember 2011

Kalenderluke #15 og Barnegudstjeneste

Her kommer luke #15.....



I dag hadde vi blitt bedt inn til barnegudstjeneste i Kjølstad Kirke og vi trasket i vei. På veien møtte vi jaggu meg også avdeling Humla og Edderkoppen fra Gråtass Torp, masse vanndammer, to hunder, en hund innenfor gjerdet som barna hilste på som var naboen til en jente på avdelingen. Vi så et tre med store marihøner på og masse søppel!  Vi kom fram og Prestene fortalte litt om Jesus og hvorfor vi feirer jul, juletreet vårt, mangfold og vi sang kjente julesanger. Vi opplevde vel at det ble litt kjedelig etterhvert, ganske tydeliggjort gjennom hvisking i øret om at det var kjedelig, samt at de alle "sovnet" etterhvert og snorket stille. 
Det var kjempemorsomt når de våknet igjen! De lo og lo.
 De ble ganske ivrige da presten spurte om barna fikk pakker og om de gledet seg... Vi måtte også tenke litt på at det faktisk også var noen barn som ikke gledet seg så veldig til jul og heller ikke fikk pakker. Dette har gjort noe med barna tidligere, når vi har snakket om Indrani og barna i India som ikke har mat, leker og et ordentlig sted å bo...

På veien tilbake, eller lettere sagt rett uten for kirken var det et kumlokk. Der var visst trollet igjen, som hadde fulgt etter oss....igjen! Barna fant bær, løv og steiner som de forærte vannet og trollet.

Vi snakket ikke så mye om kirken på veien dit, men stilte noen spørsmål på vei tilbake.

Hva er kirken? Og hvorfor var vi der?
Jente 5: Fordi Jesus hadde bursdag!
Gutt 4: Ja!
Hvem er Jesus og hvor bor han?
Gutt 4: Han bor der!(Peker på et gammelt hus rett over veien.)
Det visste jeg ikke.
Jente 5: Neida, han bor jo i himmelen...
Okey, så han bor i himmelen...
Jente 5: Ja, i hvertfall Gud...Eller i hvertfall noen...
Men hvordan kan noen bo oppe i himmelen?
Jente 5: De bor i en sky, de sitter fast i den så de faller ikke ned

Undring fortsetter videre i barnehagen en dag....

På veien videre tilbake var det flere dype vanndammer, fortsatt en hund og store marihøner. Vi fant tre lightere og en av de fungerte. Denne skulle vi pakke inn og gi til Christine i gave, så hun kunne ha den i julesamlinga å tenne lys. Vi fant pinner, ble til statuer på en statuestein, en tom kanne med Hydraulikkolje samt at en gammel mann med rullator hilste på oss og vi fant røde epler som noen spiste. Alt i alt, nok en begivenhetsrik tur. 





larva

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar