onsdag 13. februar 2013

Kroppsbeherskelse!

Foruten å gå og springe, sitte og ligge kan kroppen brukes på så mange måter! Barna på Larva er veldig opptatt av turn/grovmotoriske ferdigheter, og trener daglig på sine ferdigheter! Vi oppdaget interessen før juletider, og vi har bare bygget oppunder hele veien, med håp om økt mestringsglede og mestringsfølelse!

Etter et besøk i gymsalen i Skjærviken tok vi like godt med oss en lang lilla turnmatte som blir hyppig brukt i ulike former.(nevner pølse i brød, tunnel, hoppe over bølger og som nevnt turn eller kropps gymnastikk eller hva man ønsker å kalle det) 
Det er foreløpig flest jenter, men guttene har også et turnebehov i blant. I dag gikk det også over i det vi nærmest kan kalle akrobatikk. Vi er imponert over det som er, og nysgjerrige på hva det kan bli?



 "Gjennom arbeid med kropp, bevegelse og helse skal barnehagen bidra til at 
barna: 
 Får en positiv selvoppfatning gjennom kroppslig mestring og skaffer seg gode erfaringer med varierte og allsidige bevegelser og utfordringer. At barna videreutvikler sin kroppsbeherskelse, grovmotorikk og finmotorikk, rytme og motoriske følsomhet!" (Rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver)







Dette er motoriske øvelser som krever masse balanse, samarbeid og ikke minst støtte fra hverandre, enten det er en voksen eller et annet barn. Det øves på å slå hjul, stå på hode og hender, gå i spagaten og i bro, stupe kråke, løfte hverandre med beina og balansere for å nevne noe!


larva


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar