fredag 16. november 2012

Sneglenes siste marsj!

Vi slo sammen torsdagsgruppa og fredagsgruppa for en felles tur i dag fredag. Vi tok turen til lekeplassen på Snørn, hvor barna raskt fant veien til huskene, dumplene og ikke minst massesvis av tomme sneglehus. Det var særlig de eldste jentene som var fascinert av sneglehusene, men flere og flere kom til for å plukke opp sneglehus. 


Vi lurte på hvorfor alle sneglehusene var tomme, Fordi sneglene fryser var det en gutt som sa. En av de eldste jente viste fram favorittsneglehusene sine, de hadde fine farger. Etter litt undring fant en av guttene ut at sneglene var inni i husene sine, bare at de var langt langt der inne.
Gutt 5 år "ding dong"
Petter: Prøver du å ringe på nå, er det noen som svarer?
Gutt 5 år: Nei, kanskje der er natta for de, sikkert derfor de ikke svarer. Da er det ikke så rart.


Etter litt leting fant vi noen bittesmå sneglehus.
Jente 5 år: De bittesmå blir til store neste år.
Jente 4 år: Ja på sommeren


Etter at vi hadde plukket mange snegler samlet vi de på et bord, og undersøkte de nøye. Vi oppdaget at flere av sneglehusene enn vi trodde, faktisk hadde snegler i seg, noen snegler var også utenfor husene sine. 


Gutt 3 år: Kanskje hodene deres er der inne?
jente 4 år: Han kom opp der og ned der:
Jente 4 år: 1,2,3,4,5, ja 5 snegler.
Christine: Se der er følehornene til sneglene, hva bruker de hornene til da?
Jente 4 år: til å høre med, se på den fine der da, den var svær.
Det er mamma og pappa sneglene.
Gutt 3 år:hvorfor kommer de ikke ut?
Jente 5 år: Det er fordi...............at det er et hus som er ødelagt på tuppen



Etter at vi hadde undersøkt sneglene en god stund, var det tid for lunsj. Så var det tid for mer lek, og en liten skypesamtale med avdelingen for å avgi en rapport om sneglebestanden på Snørn.

Ha en god helg

onsdag 7. november 2012

Kjærester?

I går, som alle andre dager, var det ulike samtaler og undringer rundt diverse tema.
Fem av de største barna har samlet seg rundt bordet på spiserommet og de snakker om kjærlighet og kjærester og hva de gjør når de er kjærester. Jeg ble selvsagt nysgjerrig og stilte noen spørsmål rundt det noe flaue, men vel så aktuelle temaet for denne gruppa av barn. Så her får dere et lite innblikk i hva kjærester er og kan gjøre.



De gir hverandre klemmer.

De sier de er glad i hverandre.

De lager mat til hverandre og går på restaurant sammen.

De kysser med hverandre. Ja og de kliner også. Hva er å kline da? Det er å gjøre sånn greier på munnen. Ja nesten samme som å kysse.

De susser på munn. Ja og på kinnet. Ja og på øret, øyet, ryggen, hodet, halsen, foten. De kysser på puppene å..( De ler høyt) Hvorfor gjør de det da? Fordi de er gærne.

De kler av seg nakne sammen og viser fram puppene. De viser puppene og rumpa. (De ler igjen)
De tar tiss mot tiss.

De susser på rumpa å.

De holder hverandre i henda.

Hva gjør dere hvis dere har kjæreste da? Det er det visst INGEN som har akkurat nå. Vi kan leke sammen, fordi vi er venner.

Kjærester er også venner!

Dette er litt for å illustrere hva barna er opptatt av og hvordan de oppfatter det å være kjærester og hva det kan innebære å være voksne kjærester. Som dere kan lese er det ulik grad av kunnskap på området. Det er viktig for oss å ta barnas ytringer og undringer på alvor, så derfor er også dette temaet noe vi lar barna undre over og stille seg spørsmål rundt uten at vi nødvendigvis tilfører noe ny kunnskap.

Det kan jo være spennende å snakke med barna deres om hva kjærester er når de kommer hjem?



Ha en fin dag i kjærlighetens navn!



larva